Etusivu > Uutiset > Sisältö

Typpigeneraattorin käyttö magneettisissa materiaaleissa

Oct 31, 2020

Kryogeenisen ilman erottamisen typpituotannolla, PSA-typpituotannolla ja kalvonerotustyyppituotannolla on ollut yli 90 vuoden historia, ja tuotettu erittäin puhdas typpi voi täysin täyttää magneettisten materiaalien tarpeet; kotimainen PSA-typpituotanto ja kalvojen erottamistyppituotanto ilmestyivät vasta 1990-luvun jälkeen. Siksi 1970- ja 1980-luvuilla suurin osa kotimaisista MnZn-ferriittiyrityksistä käytti kryogeenistä ilmanerotusta typen tuotantoon paikan päällä. Ennen vuosikymmentä mittakaava ei ollut suuri, ja&"typpivirtaamo GG"; ei käytetty jauheen valmistuksessa, ja sintraus oli suojattu Ar-kaasulla.


Nd-Fe-B: n nousuun 1990-luvulla asti mittakaavaa laajennettiin asteittain ja prosessia parannettiin. Pieniä yrityksiä (joiden vuotuinen tuotanto on alle 50 tonnia) lukuun ottamatta edelleen pullotettua typpeä tai nestemäistä typpeä, suurin osa niistä on ottanut käyttöön PS-järjestelmän. Typpigeneraattori tuottaa typpeä työmaalla. Erittäin puhtaan typen ostaminen paikan päältä itse ostavilla typen valmistuslaitteilla vaatii suuren kertaluonteisen investoinnin, mutta kokonaiskustannukset ovat alhaiset, yleensä 0,7 yuania / m3.


Kryogeenisella ilmanerotuksella, PSA-typpituotannolla ja kalvonerotustyyppituotantolaitteilla on omat ominaisuutensa, ja niillä on etuja eri kaasuntuotanto- ja puhtausalueilla. Käyttäjät voivat tehdä kattavia vertailuja omien olosuhteidensa mukaan.


Tällä hetkellä kotimaisten magneettisten materiaalien tuotannossa käytetty typpilähde on erilainen perustamisajan, alkupääoman, tuotantomittakaavan ja typpilähteen tilanteen sekä magneettisten materiaalien tuotantoyritysten ymmärtämisen vuoksi, joten typpi Lähde tai käytetty typen syöttötapa on myös erilainen. Viime kädessä on pullottajia' puhdas typpi, nestemäinen typpi, kryogeeninen ilmanerotus typpi ja PSA-typpi.


Pullotettua erittäin puhdasta typpeä käytetään pääasiassa yrityksissä, jotka käyttävät tyhjiöilmakehän sintrausuunia sintrauslaitteina. Se on ajoittaista sintrausta. Yleensä 24 tuntia on tuotantosykli. Uunin kapasiteetti on 15-50 kg. Päivittäinen kaasun kulutus / uuni on noin 2m3. Aika on 3-4 tuntia, ja tällaisten yritysten tuotanto ei ole suuri, uuneja on vain muutamia harvoille ja vain 20 tai 30 enemmän. Pullotettuun erittäin puhtaaseen typpeyn käytetty sylinteritilavuus on 40 litraa, typen ruiskutuspaine on 150 kg ja typpitilavuus on 6 Nm3 / h / pullo. Nykyinen markkinahinta on 30 yuania / pullo. Käyttösääntöjen mukaan, kun paine pullossa putoaa 15 kg: iin, sitä ei saa jatkaa, muuten se on vaihdettava ja puhdistettava typen korkean puhtauden varmistamiseksi. Siksi pullotettua typpeä käytettäessä typen yksikköhinta on 5,5 yuania / m3. Vaikka kaasun kulutuksen kustannukset ovat suhteellisen korkeat, koska yritys on pienimuotoinen ja kokonaiskulutus ei ole suuri, pullotetun typen käyttö on edelleen edullista, joten kaasun toimitusmenetelmää ei yleensä muuteta. Sitä muutetaan vasta, kun asteikkoa laajennetaan ja harkitaan typpiuunien käyttöä.


Nestemäisen typen nykyinen markkinahinta on noin 1000 yuania / m3. Kun nestemäinen typpi höyrystyy typeksi, 1 m3 nestemäistä typpeä voidaan muuttaa 643 m3: ksi typpeä vakio-olosuhteissa. Ottaen huomioon tekijät, kuten häviöt, käyttökelpoinen typpi on noin 600 m3, joten käytä Nestemäisen typen typen yksikköhinta on 1,67 yuania / m3, joka ei sisällä nestetyppisäiliöiden osto- tai vuokrauskustannuksia. Otetaan esimerkiksi MnZn-ferriittiyritykset. Nestemäistä typpeä käyttävien magneettisten materiaalien yritysten perustamisen alkuvaiheessa suurin osa niistä on pienimuotoista, noin 300 tonnia vuodessa. Yleensä on vain yksi typpisuojattu tunneliuuni, ja kaasun kulutus on 20 ~ 30 Nm3 / h. (24 tuntia) Ilmansyöttö on 480 ~ 720Nm3. Jos käytät pullotettua typpeä uudelleen, tarvitset noin 100 pulloa päivässä, ja hinta on liian korkea, joten se ei sovi; jos ostat typen tuotantolaitteita typen tuottamiseksi paikan päällä, vaikka kaasun kustannuksia voidaan vähentää noin kahdella kolmasosalla pääoman ja tulevan kehityksen kannalta. Muiden tekijöiden kannalta käyttäjät valitsevat yleensä ensin nestemäisen typen ja päättävät sitten tilanteen mukaan .