Etusivu > Uutiset > Sisältö

Kuinka valita hyväksytty molekyyliseula typpigeneraattorille

Feb 13, 2021

1(m) Molekyyliseulan rooli eristyslasissa

Me kaikki tiedämme, että aiemmin, vaikka ovet ja ikkunat olisivat kaksikerroksisia, ovet ja ikkunat näyttäisivät pakkasilmiöltä talvella (pohjoinen). Se johtuu ilman kyllästettyjen vesipitoisuuden laskusta lämpötilan muutoksen vuoksi. Tällä tavoin ratkaistut vesimolekyylit kiinnittyvät ikkunan sisäpuolelle pakkasen muodostamiseksi. Sitten, kun eristyslasi laitetaan molekyyliseulaan ja sinetöidään liimalla, molekyyliseula imee lasin välikerroksen vesimolekyylit (enintään useita ppm). Tällä tavoin ei ole pakkasen muodostumista. Samalla sillä voi mesonien vähenemisen vuoksi olla parempi rooli myös lämmöneristyksessä.

2(m) Molekyyliseulojen valinta

Ensimmäisen osan mukaan tiedämme, että eristyslasi on suljettu komponenttiliimalla (butyyli, polysulfidi) laimennan jälkeen. Riippumatta siitä, millainen liima, ilmalla on tietty läpäisevyys, joten meidän on valittava molekyyliseula, jolla on korkea adsorptioarvo. Toisin sanoen, vaikka ilma läpäisee, molekyyliseula voi imeä enemmän vesimolekyylejä. Laita se tiettyyn kastepisteeseen. Kun molekyyliseulan adsorptio saavuttaa tietyn arvon, kastepiste pienenee ilman saapuessa, ja kun se saavuttaa tietyn arvon, eristyslasi tiivistyy. Tämä aika on eristyslasin niin sanottu käyttöiän, joten meidän on valittava molekyyliseulan valinnassa tuotteita, joilla on suuri adsorptioarvo. Molekyyliseulan ja putoavan jauheen adsorptioarvo on kuitenkin ristiriitainen, ja eristyslasin läpinäkyvyyteen vaikuttaa myös jauheen koko.

3(m) Molekyyliseulan havaitsemisesta

Adsorptiolämpö (lämpötilan nousu) mitattiin 25 ml:lla vettä. Ota 25 g molekyyliseulaa ja laita se veteen lämpötilan mittaamiseksi. Lämpötilaero näiden kahden välillä on lämpötilan nousu, ja standardi on 30 astetta. Yleensä mitä korkeampi lämpötila on, sitä korkeampi adsorptioarvo on.

1. Jauheen pudotusaste: ota 5 g molekyyliseulaa ja laita se 100 ml: n veteen, ravista sitä tasaisesti ja laita se turbidimetriin havaitsemista varten. Lukunumero on sameus. Tarvitaan alle 50ppm. Jos turbidimetriä ei ole, molekyyliseula voidaan viedä tiettyyn korkeuteen auringonvalon huuhtelemista, eikä pöly ole parempaa.

Siksi molekyyliseulaa valittaessa on parempi nähdä se, jossa on pieni jauhepisara. Joten edellä mainituille hyville molekyyliseuloille on ominaista korkea adsorptioarvo ja alhainen jauhettu.

Lisäksi onttoja lasisia molekyyliseuloja on 3a ja 4a (alhaisen 4A:n hinnan vuoksi), ja 3A-molekyyliseulan huokoskoko on noin 3,2-3,3a. (1A= cm)。 Aukko 4a on 4,2-4,7a. Vesimolekyylin halkaisija on 2,8A. Joten sillä voi olla rooli vesimolekyylien 3a ja 4a adsorboimiseen. Typpimolekyylin halkaisija ilmassa on 3,6a, joten 3A ei adsorboi typpeä, kun taas 4A voi adsorboida typpeä. Sitten molekyyliseulan ominaisuuksien vuoksi se voidaan adsordoitua, kun se on kylmä ja regeneroitu, kun se on kuuma. Siksi, kun käytetään 4A-molekyyliseulaa, kun lämpötila on lämpötilaa alhaisempi, molekyyliseula adsorboi edelleen typpeä välikerroksessa. Tällä tavoin negatiivipaineen eristyslasi näyttää koveralta ilmiöltä; kun lämpötila on korkeampi kuin laimennuksen lämpötila, 4A-molekyyliseulaonteloon imeytynyt typpi vapautuu ja eristyslasi näyttää kuperalta ilmiöltä, joten ihmiset eivät ole hyviä visuaalisesti, ja lämpötila muuttuu 24 tuntia vuorokaudessa, eli eristyslasi muuttuu. Tämä nopeuttaa kiinteän kumin (polysulfidi) ja tiivistyskumi (butyyli) väsymystä, lyhentää sen käyttöiän.

Lisäksi käyttöiän pidentäminen, hyvän molekyyliseulan valitsemisen lisäksi, mutta myös hyvän onton kumin valitseminen.