Etusivu > Uutiset > Sisältö

Typpeä tai happea tuottamalla paine Swing adsorptio (PSA)

Dec 18, 2015

PSA-teknologian avulla voidaan tuottaa typen tai hapen avulla siirtämällä paineilma, useita tunnelmia, kautta aluksen adsorptiokerroksen aineita sisältäviä. Adsorbants valitaan adsorptio-ominaisuuksiensa perusteella. Toivottavaa adsorbant on paljon suurempi affiniteetti-tuote molekyylejä kuin tuotekaasuksi (typen tai hapen).  Tämä ominaisuus johtaa useimmat haluamasi molekyylien kautta kulkeva sängyn tuote-stream kun epätoivottua osat (tuotteen epäpuhtauksia) kiinni adsorbant.

PSA-prosessi on luonnostaan panosprosessina, koska adsorptiokerroksen bed edellyttää kausittaisen desorptio. Näin ollen toiminnanohjausjärjestelmiä sisältävät yleensä kaksi adsorbant alukset voisivat tarjota toiminnallinen jatkuvuus.  Milloin tahansa johonkin tekee tuotteen jonka adsorbing ei toivottuja osa ilmaa; Vaikka toisella aluksella tehdään elvyttämiseen de paineistus ilmanpaine. Kun adsorbing aluksen lähestyy kyllästys, asettaa venttiilit vaihtaa nopeasti palvelut.  Aalto aluksen (puskuri alus) alavirtaan adsorberit varmistetaan, että tuotteen on jatkuva.  Kahden hengen järjestelmän ollessa yleisin mono hengen ja kolmen hengen kokoonpanoissa käytetään joskus. Mono-bed-järjestelmä tarjoaa pääomasäästöjä kolmen hengen järjestelmä tarjoaa jatkuvuutta tuotannon.

Typen PSA alusten sisältää aktiivihiiltä molekyylitason sieve-materiaalia, joka poistaa happea ja muita ei-toivottuja osia adsorptio. Typen toimitetaan yleensä tuotantoyksikön paineet kuusi-kahdeksan tunnelmia ja puhtaus 95-99,5 %.  Puhtaampaa tarvitaanko laitteelle koon ja ilmastointi syötteen tuotteen suhde tehdä nousta.  Vaihtoehtoisesti "de-oxo" yksikkö voidaan lisätä katalyyttisesti yhdistyvät vedyn kanssa typen tuote jättää PSA, tuottaa vettä, joka poistetaan jäähdytys ja muita adsorptio happea.

Jätevirtaan typen kalvo tai PSA kasvi on rikastettu happea - usein noin 40 % happea.  Tämä virta on joskus käytetään palamisen lisälaite tai jätteen laitteiden käsittelytoimet samassa paikassa.

PSA happipullot käyttävät yleensä alumiinioksidin poistaa paljon vesihöyryä ilmasta syötteen yhdessä zeoliitti molekyylitason sieve imeytyä typen, hiilidioksidia, jäljellä vesihöyryä ja muita kaasuja.  Tyypillinen happea PSA toimitus paineet ulos yksikön ovat yhdestä kolmeen tunnelmia.  Happi on yleensä 90-95 %;  rajoitettu ensisijaisesti argon sisältöä, joka on 4,5-5 %.