Etusivu > Uutiset > Sisältö

Menetelmä hapen tuottamiseksi teollisuudessa

Dec 13, 2017

Menetelmiä kaliumpermanganaattilaboratorioiden hapen tai vetyperoksidikomponenttien hajottamiseksi, on nopeaa reaktiota, yksinkertaista toimintaa, helppoa keräämistä ja muita ominaisuuksia, mutta kustannukset ovat korkeat, ei massatuotantoa, voidaan käyttää vain laboratoriossa. Teollisuustuotannossa on tarkasteltava, onko raaka-aineet helposti saatavilla, hinta on halpa, kustannukset ovat alhaiset, tuotanto on suuri ja ympäristö vaikuttaa. Ilma sisältää noin 21% happea, joka on halpa ja helposti saatavilla oleva raaka-aine hapen tuotantoa varten.

Teollisuuden hapenkulutuksen menetelmä:

1. Jäätymisen erotus

Ilman pääainesosat ovat happi ja typpi. Hapen ja ilman erotusmenetelmä valmistetaan ilmasta erilaisilla hapen ja typen kiehumispisteillä. Ensinnäkin ilma on esijäähdytetty ja puhdistettu (poista epäpuhtaudet, kuten kosteus, hiilidioksidi, asetyleeni, hiilivedyt ja muut epäpuhtaudet) ja puristetaan sitten ja jäähdytetään nestemäisen ilman aikaansaamiseksi. Sitten käyttämällä eri kiehumispisteitä happea ja typpeä nestemäinen ilma haihdutetaan toistuvasti ja kondensoidaan tislauskolonnissa, ja happi ja typpi erotetaan puhtaan hapen saamiseksi (99,6% puhtaus) ja puhdasta typpeä (puhtaus 99,9%). Jos joitain lisälaitteita lisätään, harvinaisia ​​inerttejä kaasuja, kuten argonia, neonia, heliumia, kryptonia, ksenonia ja niin edelleen, voidaan poistaa ilmasta. Kompressori puristaa ilman erotuslaitteen tuottamaa happea ja lopulta puristettua happea varastoidaan korkeapaineiseen sylinteriin tai kuljetetaan suoraan tehtaille ja työpajoille putkilinjoilla. Käyttämällä tätä menetelmää hapen tuottamiseksi, vaikka tarvitaan täydellistä laitteistoa ja tiukkaa turvallisuustoiminta-tekniikkaa, mutta korkea tuotos, tuotos tunnissa, kuivan miljoonaa kuutiometriä happea ja raaka-aineet eivät vain osta, ei ilman ilmakuljetusta, varastovarastoa, koska vuodesta 1903 lähtien kehitettiin ensimmäinen ilmanerotuskone, happi on ollut yleisimmin käytetty menetelmä.

2. Molekyyliseulan hapen tuotantotapa (adsorptio)

Hapen molekyylejä suurempien typpimolekyylien ominaisuuksien avulla ilman happea erotetaan erityisillä molekyyliseuloilla. Ensinnäkin pakottamalla kompressorin kuivaa ilmaa molekyyliseulan adsorboijan läpi alipaineeseen, typpimolekyylit ilmassa molekyyliseulan adsorptiolla, happea adsor- beriin, kun adsorboiva happi saavuttaa tietyn määrän (paine saavuttaa tietyn tason), voi avaa happiventtiilin hapen vapautus. Jonkin ajan kuluttua molekyyliseulan adsorboitunut typpi vähitellen lisääntyi, adsorptiokyvyn heikkeneminen ja tuotoksen hapen puhtaus vähentyi. Oli tarpeen erottaa typpeä adsorboiduksi molekyyliseulalle tyhjöpumpulla, ja toista edellä mainittu prosessi. Tätä hapen valmistusmenetelmää kutsutaan myös adsorptiomenetelmäksi. Pieni hapenvalmistuskone, jossa käytetään happea adsorptiomenetelmää, on kehitetty helpottamaan perheen käyttöä.


Zhejiang Yuanda Air Separation Equipment Co.Ltd.

Lisää: Gaoqiao Industrial Zone, Hangzhou, Zhejiang, Kiina 311402

Sähköposti: sales@ydget.com

Yhteystiedot: Jane Qian + 86-13588376592

Puh: + 86-571-61712588

Fax: + 86-571-61712599