Etusivu > Uutiset > Sisältö

Mikä on typen kiertoa?

Feb 28, 2017

Typen kierto luonnossa on prosessi, jossa ilmakehän muunnetaan muotoon, jota voidaan käyttää kasveja ja eläimiä. Tämä tapahtuu toimin bakteerit, ja alussa 1900-luvun ihmisen toiminnasta. Kun typpi muutetaan käyttökelpoisessa muodossa, on sanottu, vahvistaa ja kasvit ja levät sisällyttää typpi aminohappoja, proteiinien ja deoksiribonukleiinihappo (DNA). Eläinten saada typen yhdisteitä kasveista, Varauksen typen on maapallolla kaiken elämän edellytys. Kun elävät olennot kuolevat, bakteerit release muita typpi näiden aineiden takaisin ilmakehään, valmiiksi syklin.

N-lomakkeessa2, typen muodostaa noin 80 prosenttia Earthand #39; s tunnelma. Tämän lomakkeen typen canand #39; t käyttää kasveja tai eläimiä, jotka luottavat niihin... Bakteerit tarvitse muuntaa N2ammoniakiksi (NH3) ja ammoniumionit (NH4+). Prosessi nimeltä nitrifikaatio maaperän bakteerit muuntaa ammoniakin nitraatinion(NH3). Typpikierto tunnetaan typen tallennus-osa mahdollistaa kasvit tuottamaan aminohapot ja muiden typpipitoisten yhdisteiden, että kaikki eläinten elämä riippuu. Hyvin pieni määrä kiinteä typpi on vuosittain syntyvät salamaniskut ja jotkut elottomien kemiallisissa prosesseissa.

Viimeistele typen kiertoa, orgaanisen aineksen kuolleet kasvit ja eläimet on jaoteltu toinen arvoluokka-lta bakteeri. Tässä prosessissa, joka vapauttaa kiinteä typpeä kutsutaan denitrifikaatio. Typpi uudelleen saapuu ilmakehään N alkuperäisessä muodossa2, tai ammoniakkia.

Koska tärkeä tieteellinen löytö, ihmiset enää luottaa saatavilla typpeä bakteerien tuottamat. Tämän seurauksena typen perustuva synteettisiä jotka ovat voimakkaasti vedota maatalouden ruokkia huomattava määrä worldand #39; s ihmiset. Näin ihminen on tullut tärkeä osa typen kiertoa. On arvioitu, että 50 prosenttia kiinteän typpi esiintyy ympäristössämme on olemassa johtuu ihmisen toiminnasta.

Kasvit ja eläimet on erityinen suhde typpeä bakteerien. Jotkut kasvit, erityisesti palkokasvit, juuret ovat kyhmyt juuriaan, jossa bakteerit tuottaa typen, joka voidaan käyttää suoraan tehtaan. Vastavuoroisesti bakteerit pääsevät orgaanisia aineita kasveista, joita ne käyttävät ruokaa. Jotkut eläimet, kuten lehmien ja buffalo myös isäntä typpeä sitovien bakteerien niiden ruoansulatuskanavan, jotka tuottavat paljon typpeä sisältäviä yhdisteitä eläinten tarvetta.