Etusivu > Uutiset > Sisältö

Mikä on suosituin typpiyhdistelmä?

Apr 26, 2018

Teollisuuden nopean kehityksen myötä typpi on laajalti käytetty kemianteollisuudessa, elektroniikassa, metallurgisessa teollisuudessa, elintarvikkeissa ja koneissa, ja Kiina on lisännyt typen kysyntää yli 8% vuodessa. Typen kemialliset ominaisuudet ovat inerttejä, osoittaen suurta inertiota tavallisessa tilassa eikä ole helppo reagoida muiden aineiden kanssa.

Siksi metallurgisessa teollisuudessa typen elektroniikkateollisuutta käytetään laajalti kemianteollisuudessa kaasun ja tiivistekaasun suojaamiseksi, kaasun puhtaus on yleisesti suojattu 99,99 prosentilla ja jotkut vaativat erittäin puhdasta typpeä yli 99,998%. Nestemäinen typpi on helpompi kylmän lähde, ja sitä on käytetty laajalti elintarviketeollisuudessa, lääketieteellisissä yrityksissä ja kotieläinten siemennesteen varastoinnissa. Lannoitealan synteettisen ammoniakkituotannon prosessissa puhdistettujen raaka-aineiden sekä vedyn ja typpikaasun seos puhdistetaan puhtaalla nestemäisellä typellä pienen määrän inerttiä kaasua, rikkidioksidia ja happipitoisuutta alle 20 ppm.

Niinpä nyt typpityypin valinta on kaikkein PSA-typpikone, joten mikä on periaate. Ensinnäkin se on parhaillaan seulomassa, liittyä hiilimolekyyleihin, hiilen adsorptioksi happi- ja typpikaasumolekyyleissä ja ympäristön lämpötila, koko koneen toiminta, typen ja hapen erottaminen, voivat lopulta saada erittäin puhdasta typpikaasua, mutta myös sen pääasiallisen työn vuoksi perustuu ruudulle, joten sitä voidaan käyttää molekyyliseula-typpikoneena.

Puhdasta typpeä ei voida piirtää suoraan, lähinnä ilman erotuksella. Sisältää: alhaisen lämpötilan erotusmenetelmän, paineen paine adsorption (PSA), kalvon erotus. Nykyistä typpeä käytetään pääosin teollisuuskaasuliiketoiminnassa, ja typen ja typen tuotannossa on monia konevalmistajia, kunhan typpikoneen tuotanto on erikoistunut, vaikka maa on tehnyt typen tuotannon tehtaalla. Kriogeeninen typpi, koska sitä käytetään, laitteisto on monimutkainen ja alue on suuri, joten nykyään se ei ole päävirtauslaitteisto, joten molekyyliseulan typpi ilmasta on hyvin kypsä, varsinkin sen käytön ollessa hyvin kätevä, voi toteutetaan toiminnan automatisointi, samalla kun se kattaa pienten, käyttökustannusten pienentyneen alueen.